| |

Kullandığımız Araçlar

Sık sık hangi araçları önerdiğim soruluyor, bu yüzden işleri kolaylaştırmak için kullandığımız her şeyin bir listesini hazırladım.

Beni Twitter‘dan takip ediyorsanız uygulama ve hizmetlere gereksiz para vermekten haz duymadığımızı bilirsiniz. Ayırdığım zaman, harcayacağım para ve elde edeceğim kâr eğer birbirini karşılamıyorsa ancak o zaman bir şeye para vermeyi doğru buluyorum.

Website / İçerik Yönetim Sistemi

  • Yaklaşık 2-3 dakikada içerik paylaşmaya hazır hale geldiği için hemen hemen tüm websitelerimizi WordPress ile yaratıyoruz.
  • Yeryüzündeki websitelerinin %63’ü WordPress ile yaratılmış. Yaklaşık 20 yıldır geliştirilen açık kaynak kodlu bir içerik yönetim altyapısı olan WordPress hem yazılım bağımlılığınızı düşürüyor, hem de geliştirici/tasarımcı bulma kolaylığı nedeniyle çok daha uygun fiyatlara geliştirilebiliyor.
  • 20 yıldır geliştirildiği için doğrudan Google gibi arama motorlarının istediği özellikleri sunuyor. Zengin bir tema ve eklenti ağı olan WordPress; web projelerinde kuşkusuz tek tercihimiz.

Tema

GeneratePress

Eğer hızlı bir websitesi yaratmak istiyorsak kullandığımız WordPress teması GeneratePress. Süper hızlı (PageSpeed skoru ortalama 98-100) ve kodlama gerektirmeden kullanımı kolaydır. Yeni başlıyorsanız GeneratePress’in ücretsiz sürümü de mevcut, ancak GeneratePress‘in ücretli sürümü kesinlikle satın almaya değer.

1 site için yıllık $59 fiyatı var. Özelliklerinin ve faydalarının yanında komik kalıyor.

Kadence

Eğer görsel olarak daha etkileyici websiteleri yaratmak istiyorsak mutlaka Kadence kullanıyoruz. Daha geniş bir starter template arşivi olduğu için işleri kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.

Hosting

Tüm projelerimizde sıfır kesinti, mükemmel önbellekleme ve iyi bir firewall hizmeti sunan Cloudways sunucularını kullanıyoruz. Tek tıkla WordPress veya Woocommerce uygulamanızı yaratıp yine tek tıkla canlıya alabilirsiniz. Üstelik kolay bir panel sunduğu için deneyimsiz biri bile kimseye ihtiyacı olmadan kolayca bir website yaratabilir.

Örneğin aylık 1.5 milyon trafiği olan bir haber sitesini $54’lık bir sunucuda sıfır kesinti ile çalıştırıyoruz. Buraya tıklayarak websitenizi Cloudways üzerinden kolayca kurabilirsiniz.

Hız

Eğer web projemiz Cloudways sunucuları üzerindeyse zaten Breeze eklentisi kurulu olarak geliyor. Bu eklenti page cache, object cache ve Varnish cache işlemlerini kendisi hallediyor. Ek olarak Javascript optimizasyonu ve görsel geç yükleme gibi ek ayarlamalar ve optimizasyonlar için Perfmetters eklentisini kullanıyoruz.

İçerik Üretme

AI Writer

İçerik üretme konusunda onlarca ücretli/ücretsiz araç denedik. Bugüne kadar nasıl keşfetmedik dediğimiz, her gün deli gibi kullandığımız, tüm yükü sırtlayan tek bir içerik üretme aracı bulabildik: Reword!

Hem geçmiş içeriklerinizden sizin tarzınızı öğrenip well-trained diye tabir edilen yapıyı sizin yerinize kuruyor. Hem de diğer araçların aksine kullanımı çok basit ve hızlı. Dilerseniz 14 günlük deneme sürümünü buradan ücretsiz başlatabilirsiniz.

İçerik Analizi

Yazdığınız içerik tek başına hiçbir işe yaramıyor aslında, boşa ateş etmiş oluyorsunuz biraz veya şansa bırakmış oluyorsunuz. Google gibi arama motorları içeriğinizin kaliteli olduğunu ancak diğerleriyle kıyaslayarak anlıyor. Bunun için başarılı rakiplerin içeriklerini analiz ederek içerik optimizasyonu yapmalısınız. Burada devreye Neuronwriter giriyor. Neuronwriter hedeflediğiniz anahtar kelimelerde Google’da ilk 10’a girmiş içerikleri sizin için analiz edip bu içeriklerden daha iyi bir içerik yazmanızı sağlıyor.

Aylık planlar için buraya tıklayıp göz atabilirsiniz.

En güzeli ise bu aracın lifetime deal planı var. Ömür boyu içerik analizine para vermeniz gerekmeyecek. Onun için de buraya tıklayabilirsiniz.

SEO Araçları

Eğer rakiplerinizin neler yaptığını analiz edebilmek, yeni ufuklara yelken açabilmek ve diğerlerinin önüne geçebilmek istiyorsanız Ahrefs veya Semrush‘ın ücretli üyeliklerine ihtiyacınız var. Bu araçlar pahalı olsalar da eğer doğru kullanmayı biliyorsanız gerçekten birer para makinesine dönüştürebilirsiniz. Rakip analizi ve anahtar kelime araştırması için bu araçlardan birine sahip olmanız iyi olur.

Görseller

Görsellerin hemen hemen tümünü Canva’da hazırlıyoruz. 1200×630 boyutunda bir kanvasa koyarak hem mobil hem masaüstü kullanıcıları için ilgi çekici, gözü yormayan basit görseller tercih ediyoruz.

Reklamlar

Reklam geliri elde etmek için Google AdSense‘i kullanıyoruz. Ezoic’i asla tercih etmiyoruz ve önermiyoruz. Hem websitenizin hızını düşürüyor, hem de gelir olarak AdSense’ten pek de fark olduğunu görmedik açıkçası.

Yazım ve Dilbilgisi

Herhangi bir yazım veya Dilbilgisi hatasını yakalamaya yardımcı olması için Grammarly‘nin Chrome eklentisini kullanıyoruz. Ücretsiz sürümünü yeterli buluyoruz.

Bazı linkler gelir ortaklığı içerebilir. 

Benzer Yazılar